نورنیوز-گروه بین الملل: این فریاد دانشجویان فرانسوی ( اشاره به فیلم در پیوست) برای اعتراض به کشنار 19000 کودک در غزه است. آنهایی هم که زنده ماندەاند با گرسنگی ناشی از ایجاد قحطی مصنوعی به تدریج جان می دهند.
فاجعەی غزه از مرزهای قساوت و سنگدلی عبور و استانداردهای جدیدی آفریده است. زبان به عنوان ابزار اندیشیدن و ارتباط از بیان آن قاصر است و واژگان دیگر میانجی های مناسبی به شمار نمی روند.
نمی دانم در جنگ جهانی دوم کشتارهای هیتلر در آشویتس و داخائو چگونه در زبان های اروپایی انعکاس می یافت؟
احتمالا چون بخش اعظم آن هنوز پوشیده بود و ترافیک اخبار جنگ در گوشه و اکناف عالم پررنگ بود، از شانس بازتابی شایسته محروم شده بود.
اما چگونه است که نسل کشی آنلاین اردوگاه دو میلیون نفری غزه جلو چشم شش میلیارد نفر ساکنان جهان اینگونه با خونسردی و بی تفاوتی مواجه می شود؟
آیندگان چطور باور می کنند که در قرن 21 در عصر هوش مصنوعی و رونوشت ژنتیک و دهکدەی جهانی، هیتلر از گور برخاسته و در جسم نتانیاهو حلول نموده؟
فرانسه امروز اعلام کرد که در ماه سپتامبر کشور مستقل فلسطین را به رسمیت می شناسد و به نروژ و ایرلند و اسپانیا در این زمینه می پیوندد.
بریتانیا هم پیشتر در مورد اتخاذ این تصمیم اطلاع رسانی کرده است.
صد البته اگر هنوز چیزی از سرزمین فلسطینیان مانده باشد.
همزمان با این تحولات دور جدید مذاکرات آتش بس شکست خورد و ویتکاف تقصیرها را به گردن حماس انداخت.
همچنین آمریکا به علت آنچه رویکرد ضد اسرائیلی یونسکو می خواند، از این سازمان فرهنگی کناره گیری کرد.
با این حساب باید منتظر ادامەی کار ماشین کشتار ماند.
شکی نیست که تاریخ این روزگار را در دفتری سیاه ثبت خواهد کرد و فیلسوفان آینده با این چالش دست و پنجه نرم خواهند نمود؛
که چگونه بازماندگان و نوادگان قربانیان آشویتس، به قاتلانی فوق مدرن تبدیل و سرعت و شدت مرگ را از اطاق های گاز هم بیشتر کردند؟
آن زمان جستار فلسفی " آیشمن در اورشلیم " هانا آرنت به اثری مربوط به گذشته تبدیل می شود و باید از رسوخ روح هیتلر در تل آویو نوشت.