نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس گزارشهای نظام مراقبت بیماریهای واگیر، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا تاریخ ۱۷ تیرماه، تعداد ۲۵۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شده است. بیشتر موارد مربوط به شهرستان چابهار بوده است؛ به طوری که ۲۵۵ بیمار در این شهرستان گزارش شدهاند که از این تعداد، ۲۴۹ مورد بومی و ۶ نفر نیز مبتلایانی بودند که در کشور پاکستان آلوده شدهاند.
علاوه بر چابهار، دو مورد ابتلا در زاهدان و دو مورد در ایرانشهر گزارش شده است که تمامی این بیماران سابقه سفر به چابهار داشتهاند.
در سال ۱۴۰۳ نیز مجموعاً ۱۱۲۶ مورد تب دنگی در کشور ثبت شده بود که از این تعداد، ۹۲۲ نفر مبتلایان محلی به شمار میرفتند و مابقی موارد مربوط به آلودگی در خارج از کشور بودند.
پشه آئدس، ناقل اصلی ویروس تب دنگی، در ۸ استان کشور صید شده است. استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (شهرستانهای چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان)، فارس (شهرستان مهر)، تمامی نقاط استان گیلان، شهرستانهای رامسر، تنکابن، عباسآباد، محمودآباد و نور در مازندران، بیلهسوار در اردبیل و شهرستانهای خدافرین، هوراند و کلیبر در آذربایجان شرقی از جمله مناطقی هستند که این پشه در آنها مشاهده شده است.
تب دنگی یک بیماری ویروسی با علائم متنوع است که عمدتاً از طریق نیش پشههای آئدس، به ویژه آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس منتقل میشود. علائم این بیماری معمولاً شامل تب چند روزه، تهوع، استفراغ، بثورات پوستی، سردرد، درد پشت چشم و دردهای عضلانی و مفصلی است. شدت علائم میتواند از خفیف تا بحرانی متفاوت باشد و در موارد شدید ممکن است فرد دچار علائم هشداردهندهای مانند استفراغ پایدار، درد شدید شکمی و تجمع مایع در بدن شود.
با توجه به نقش پشه آئدس در انتقال این بیماری، رعایت موارد پیشگیرانه از جمله حذف آبهای راکد در ظروف زیر گلدان، ظرف زیر کولر و استفاده از پشهبند و دیگر روشهای دفع حشرات، اهمیت ویژهای در کاهش شیوع تب دنگی دارد.