نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس اعلام دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، در سال ۲۰۲۳، آمار خودکشی در ایران ۸ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده که از میانگین جهانی (۹ نفر) و آمریکا (۱۴ نفر) پایینتر است. دکتر حبیبی تاکید کرد که حتی یک مورد خودکشی نیز زیاد است و باید از آن جلوگیری شود.
در سال ۱۴۰۳، آمار خودکشی در میان دانشجویان بسیار پایینتر از جمعیت عمومی جامعه بوده است. در بین دانشجویان علوم پزشکی کشور، ۷ دانشجو بر اثر خودکشی فوت کرده و ۸۴ نفر نیز اقدام به خودکشی کرده بودند. با این حال، ۱۰۴۶ نفر دانشجو و دستیار دارای افکار خودکشی شناسایی شدند که با مداخله به موقع، پایش هفتگی، رواندرمانی و اقدامات پیشگیرانه، از اقدام به خودکشی منصرف شده و تحت درمان روانشناختی قرار گرفتند.
مقایسه آمار خودکشی دانشجویان با جمعیت عمومی نشان میدهد که دانشجویان به طور کلی کمتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند. با این وجود، وزارت بهداشت برنامههای پیشگیرانه و مداخلات روانشناختی را برای دانشجویان در معرض خطر جدی گرفته و تلاش میکند تا با شناسایی و حمایت از این افراد، از وقوع خودکشی جلوگیری کند. این اقدامات شامل ارائه خدمات رواندرمانی، مشاورههای فردی و گروهی، و همچنین برگزاری کارگاههای آموزشی برای افزایش آگاهی و مهارتهای مقابله با استرس و مشکلات روانی است.