×
بین الملل
شناسه خبر : 222802
تاریخ انتشار :

بقائی:سیاست ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای منطقه است+فیلم

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سووال نورنیوز درخصوص اینکه اظهارات روز گذشته وزیر دفاع به تهدیدات آمریکا و اسرائیل درباره حمله به ایران توضیح داد.

نورنیوز-گروه بین الملل : اسماعیل بقایی درخصوص اینکه وزیر دفاع دیروز به تهدیدات آمریکا و اسرائیل واکنش نشان داد و تاکید کرد که پایگاه‌های آمریکا که در کشورهای منطقه هستند ودر صورت حمله آمریکا به ما هدف مشروع است.آیا معنی این حرف این است که در صورتی که ایران مورد حمله قرار بگیرد همه کشورهای منطقه که آمریکا در آنها پایگاه دارد همکار آمریکا تلقی می شوند و ما به آنها حمله خواهیم کردگفت: نباید تفسیر اینگونه از موضع گیری وزیر دفاع داشت.

وی افزود: وزیر دفاع در صحبت های خود تاکید کردند که کشورهای منطقه دوستان ما هستند .در این 7 ، 8 ماه اخیر با توجه به موضوعاتی که در منطقه ما وجود داشت و سطح تماس های ایران با کشورهای همسایه و کشورهای خلیج فارس و همچنین رایزنی هایی که طی 4، 5 هفته اخیر در روند مذاکرات با کشورهای منطقه صورت گرفت، نشان دهنده سیاست ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای منطقه است.

بقایی تاکید کرد: نکته ای که وجود دارد این است که همه کشورهای منطقه طبق اصل حقوق بین الملل ، موظف هستند تا مانع شوند برای جلوگیری از هر گونه اقدام متجاوزگرانه ازسوی فرد ثالث از قلمرو خود، اما اگر تعرضی صورت بگیرد به طور قطع آن منطقه طبق حقوق بین الملل بعنوان هدف مشورع ما تلقی خواهد شد.

وزیر امورخارجه خاطر نشان ساخت:ما مصصم به حفظ روابط دوستانه و نزدیک با کشورهای منطقه و همسایگان هستیم.

با پاکستان ارتباطات نزدیکی و مشورت‌های مستمر داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: برنامه هسته‌ای ایران به دهه 1970 برمی‌گردد، نمی‌شود در معاهده‌ای عضویت داشته باشید و فقط تعهدات آن را انجام دهید. مواضع اصولی ایران در رابطه با حق ملت ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای موضع ثابت و مبتنی بر منطق و حقوق بین‌الملل است.

اسماعیل بقایی افزود: سفر وزیر امور خارجه به پاکستان در چهارچوب رایزنی‌های مستمر و نزدیک با کشورهای همسایه است. ما با پاکستان ارتباطات نزدیکی و مشورت‌های مستمر داریم. 

وی بیان کرد: مباحث منطقه به ویژه مباحث مرتبط با فلسطین اشغالی، لبنان و سوریه از موضوعات دستور کار سفر دکتر عراقچی خواهد بود. ایشان جلساتی نیز با نخست‌وزیر و رئیس جمهور پاکستان خواهند داشت. سفر به هند برای شرکت در کمیسیون مشترک اقتصادی برنامه ریزی شده است و در روز پنجشنبه برای سفر هند برنامه‌ریزی شده است.

بقائی در پاسخ به سوالی در خصوص سخنان شب گذشته رئیس جمهور ایالات متحده مبنی بر عدم نیاز ایران به استفاده از انرژی هسته‌ای گفت: ما در فضای عمومی و فضای رسانه‌ای مذاکره نمی‌کنیم اما آنچه که مشخص است مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با حق ملت ایران برای استفاده صلح ‌آمیز از انرژی هسته‌ای یک موضع ثابت مبتنی بر منطق و حقوق بین‌الملل هست. برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران پیشینه طولانی دارد به دهه ۱۹۷۰ برمی گردد و در آن زمان همه می دانند هم منابع فسیلی ما بیشتر از امروز بود و هم نیازهای ما کمتر، همین الان  همه شاهد بودند با ناترازی‌های در حوزه انرژی مواجه بودیم بنابراین برخی از صحبت ها که در مورد وجود منابع عظیم فسیلی در ایران و عدم نیاز به انرژی هسته‌ای مطرح می‌شود واقعاً هیچ مبنای  علمی و واقعی ندارد.

موضوع مذاکرات محدود و منحصر به موضوع هسته ای و رفع تحریم‌ است 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه در حالی که نشست ایران با تروئیکای اروپایی که قرار بود جمعه هفته گذشته در رم برگزار شود به تعویق افتاده است، وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی خواستار ورود مباحث غیرهسته ای در توافق احتمالی شده؛ پاسخ تهران به این سخنان چیست؛ آیا لغو نشست روز جمعه پیامی به تروئیکای اروپایی بود و این نشست چه زمانی برگزار می‌شود و چه محورهایی خواهد داشت، گفت: موضوع لغو در کار نبود و پیام خاصی نداشت صرفا به دلیل اینکه قرار بود این نشست در کنار مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا برگزار شود و آن نشست به دلایل لجستیکی به تعویق افتاد، این نشست نیز به تعویق افتاد. بنابراین حتما ما آماده هستیم که با توافق طرفین جلسه دیگری داشته باشیم.

بقائی افزود: در مورد سایر موضوعاتی که از سوی فرانسه مطرح شده است، برای ما عجیب بود، واقعیت امر اما این است که این قبیل سخنان سابقه داشته است.  شاید هدف از بیان این اظهارات این است که به دنبال نوعی چانه زنی بیرون از اتاق مذاکره هستند که برای ما قابل پذیرش نیست. موضوع مذاکرات محدود و منحصر به موضوع هسته ای و رفع تحریم‌هاست.

ما در مورد آینده گفتگوها منتظر اعلام نظر عمان خواهیم ماند

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره روند مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده گفت: جمهوری اسلامی ایران پایبندی خود را برای ادامه مسیر گفت و گو و دیپلماسی در عمل نشان داده است. ما با آمادگی کامل در این چند دور مذاکرات شرکت کردیم.   تغییر زمان یا تعویق گفتگوها بنا به پیشنهاد میانجی، یعنی وزیر خارجه عمان و به تفاهم طرفین بود. این تغییرات به دلایلی که هم در توییت وزیر امور خارجه مطرح شد و هم در بیانیه‌ای که وزیر خارجه عمان ارائه داد، صورت گرفت.

وی ادامه داد: ما در مورد آینده گفتگوها منتظر اعلام نظر عمان خواهیم ماند، زیرا ارتباط مستقیم با طرف مقابل نداریم. اطمینان داریم که بهترین زمان و مکان برای ادامه مسیر، به‌ویژه با هماهنگی دوستان عمانی مشخص خواهد شد و در زمان مناسب اطلاع‌رسانی خواهد شد.

بقائی در پاسخ به این سوال که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند که اساسا نشستی برای روز شنبه برنامه ریزی نشده بود، پاسخ شما به این ادعا چیست، گفت: ما در این خصوص شفاف عمل کردیم، این نباید بخشی از بازی مذاکراتی باشد. تصمیم‌گیری درباره زمان مذاکره بنا به پیشنهاد طرف عمانی و با هماهنگی دو طرف انجام شده بود. اینکه بعدا چه اتفاقی افتاد ما اعلام موضع کردیم. تصمیم برای تعویق، لجستیکی بود.

ملاک ایران رفتار و موضع‌گیری آمریکا در میز مذاکره است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که موضع شما در مورد تغییرات در شورای امنیت ملی آمریکا و ادعای مربوط به همکاری مشاور سابق امنیت ملی آمریکا با نتانیاهو بدون اطلاع ترامپ و تلاش وی برای تحمیل دیدگاه های نتانیاهو بر تیم مذاکره کننده آمریکا چیست، گفت: موضوع تغییر در سامانه تصمیم گیری و سیاست گذاری آمریکا راجع به موضوع مذاکرات موضوعی است که به خودشان مربوط است؛ برای ما آنچه که مهم و معیار است رفتار و موضع گیری های رسمی طرف مقابل در میز مذاکره است که آنها را شنیدیم. برای ما ملاک و مبنای موضع گیری و تصمیم سازی در قبال مباحث مذاکراتی آن چیزی است که به صورت رسمی از طرف مقام صلاحیت‌دار آمریکایی مطرح می‌شود.

رژیم صهیونیستی بارها نشان داده است که هیچ وقعی به هنجارها و قواعد بین‌‎الملل نمی‌گذارد

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور کم سابقه ایران در نشست دیوان بین‌المللی دادگستری درباره الزام رژیم صهیونیستی به انتقال بی قید و شرط کمک‌ها به غزه گفت: این اقدام کم سابقه بوده اما بی‌سابقه نبوده است، ایران سال گذشته در جریان رسیدگی به یک رای مشورتی دیگر در رابطه با حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین شرکت و مواضع خود را بیان کرد. شرکت وزارت امور خارجه در مراحل رسیدگی به رای مشورتی اخیر که بر یک قطعنامه مجمع عمومی مبتنی بوده، در راستای سیاست جمهوری اسلامی ایران برای استفاده از هر فرصتی جهت حمایت از مردم فلسطین صورت گرفته است.

وی ادامه داد: این رای مشورتی سوال مشخصی دارد؛ اینکه آیا رژیم صهیونیستی به نهادهای کمک رسان مانند آنروا برای ارسال کمک به سرزمین‌های اشغالی، متعهد است؟ ما متاسفیم که در حالی که یک نسل‌کشی واضح در دو سال گذشته در جریان بوده است؛ ما باید به سوال پیش پا افتاده و فرعی بپردازیم و آن امکان کمک رسانی نهادها کمک رسان و سایر کشورها به مردم غزه است. در این نشست حدود 40 کشور شرکت کردند و فقط آمریکا و انگلیس مخالف بودند و دیگر کشورها به اجماع بر ضرورت ادامه کار نهادهای کمک رسان به مردم غزه تاکید کردند. رژیم صهیونیستی بارها نشان داده است که هیچ وقعی به هنجارها و قواعد بین‌‎الملل نمی‌گذارد و شاهد مثال آن اتفاقات دو سال اخیر در غزه است.

بقائی همچین در پاسخ به این سوال که آخرین تحولات مرتبط با تصویب معاهده جامع ایران و روسیه چیست، گفت: موافقتنامه شراکت راهبردی با جدیت در حال پیگیری است. طرف روسی مراحل تصویب این معاهده در داخل کشورش را انجام داده و ما هم به سرعت پیگیر این موضوع هستیم.

موضوع سلاح و دفاع از یک کشور هیچ ارتباطی با طرف‌های ثالث ندارد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص فشار ایالات متحده مبنی بر خلع سلاح مقاومت فلسطین و لبنان گفت: موضوع سلاح و دفاع از یک کشور هیچ ارتباطی با طرف‌های ثالث ندارد، خصوصا طرفی که بخشی از درگیری است. آمریکا در جایگاهی نیست که بخواهد مواضع و مطالبات خودش را به طرف‌های لبنانی دیکته کند. این موضوع باید توسط کلیت لبنان انجام شود. اساسا حق مقاومت بخشی از حق دفاع مشروع ملت‌هاست و در حقوق بین‌الملل به عنوان حق سلب ناپذیر شناخته شده است. خصوصا در منطقه ما که با موجودیتی به نام رژیم صهیونیستی مواجهیم حتما همه کشورها دقت خواهند کرد که نمی‌توانند در برابر چنین رژیمی دست به خلع سلاح خود بزنند.

نیروهای مسلح هر تعرضی را به شدیدترین وجه ممکن پاسخ خواهند داد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در واکنش به تهدیدات نظامی رژیم صهیونسیتی نیز گفت: در مورد تهدیدهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود قطعاً ایران و نیروهای مسلح ما با تمام قوا و با مراقبت کامل هر تعرضی را و هر ماجراجویی را به شدیدترین وجه ممکن پاسخ خواهند داد؛ در این موضوع تردید نکنید

اگر آمریکا در موضع خود صادق باشد، بسیاری از مسائل قابل حل است

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پالس‌های رئیس‌جمهور آمریکا و تحریم و دعوت به مذاکره همزمان گفت: این پیام‌های متناقض و ضدونقیض که از سوی مقامات مختلف آمریکایی صادر می‌شود، کمک کننده نخواهد بود اما تأثیر منفی هم بر عزم ما برای پافشاری بر مواضع اصولی‌مان نخواهد داشت.

ما آماده ورود و تداوم یک مسیر دیپلماتیک و مبتنی بر گفتگو برای حل مسائل مرتبط با موضوع هسته‌ای و تحریم‌ها هستیم. در عین حال، مواضع اصولی‌ خود را نیز با همین صراحت اعلام کرده‌ایم و در این مسیر ثابت‌قدم خواهیم ماند.

بقائی ادامه داد: اگر طرف‌های آمریکایی در این خواسته که جمهوری اسلامی ایران نباید بمب هسته‌ای داشته باشد، صادق باشند؛ بسیاری از مسائل قابل حل است. زیرا ما از پیش، به‌صورت شفاف اعلام کرده‌ایم و در عمل نیز نشان داده‌ایم که به‌هیچ‌عنوان به دنبال تسلیحاتی‌سازی برنامه هسته‌ای خود نبوده و نیستیم.

وزیر خارجه به دلیل همراهی با رئیس جمهور در اجلاس بریکس شرکت نکرد

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اجلاس وزرای خارجه عضو بریکس در برزیل نیز گفت: در مورد در مورد اجلاس بریکس که هشتم و نهم اردیبهشت ماه در برزیل برگزار شد، ۲۰ کشور شرکت کردند و ۱۵ کشور در سطح وزیر بودند. به جهت اینکه این نشست با سفر رئیس جمهور محترم به جمهوری آذربایجان همزمان شد، امکان شرکت وزیر امور خارجه وجود نداشت اما معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه شرکت کردند.

وی با اشاره به اینکه مباحث بسیار مهمی در بریکس مطرح شد، گفت: از جمله در رابطه با گسترش همکاری‌های جنوب- جنوب و تقویت تعاملات بین کشورهای در حال توسعه، مخالفت با یک جانبه گرایی و تاکید بر حفظ و تقویت سازمان ها و نهادهای برآمده از سازمان ملل متحد. در این دور مقام های حاضر در نشست های جانبی هم شرکت کردند. آقای مهاجر با تعدادی از شرکت کنندگان در این اجلاس دیدار داشتند.

بقائی خاطرنشان کرد: در رابطه با بریکس موضوعی که مهم است این است که این تشکیلات بر اساس منشور ملل متحد که خودش ایجاد ترتیبات منطقه‌ای و بین المللی را ترغیب می‌کند برای حل و فصل موضوعات و چالش‌ها در حوزه‌های مختلف اعم از اقتصادی اجتماعی و حقوقی ایجاد شده و فکر میکنیم تقویت کننده هنجارهای بین المللی حقوق بین‌الملل و سازمان های بین المللی است.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا و بریکس نقش مهمی در کمک به گسترش مراودات تجاری ایران دارند

او ادامه داد: دبیر شورای عالی امنیت ملی هم برای نشست مشابهی که در واقع نشست مشاورین امنیت ملی کشورهای عضو بریکس بود به برزیل سفر کردند و جلسات متعددی با همتایان خودشان و کشورهای عضو بریکس داشتند. یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران در حوزه اقتصادی و تقویت مراوداتش با کشورهای عضو یا شریک در این اتحادیه اقتصادی موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا است که مراحل پایانی لازم الاجرا شدنش در حال طی شدن است و اطلاعاتی که بنده دارم این است که بعد از لازم الاجرا شدن بیش از ۸۰ درصد از کالاهای صادراتی ایران به این ۵ کشور مشمول تعرفه صفر خواهد شد و متقابلاً امکان افزایش تجارت بین آن کشورها و ایران را هم تسهیل خواهد کرد. بنابراین هر دو موضوع هم اتحادیه اقتصادی اوراسیا و هم بریکس نقش مهمی در کمک به گسترش مراودات جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو این دو مجمع به ویژه در رابطه با موضوعات اقتصادی دارد.

موضوع مهم برای وزارت امور خارجه تامین منافع ملت ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره مبنا بودن توافق برجام در مذاکرات اخیر گفت: ما چندان در بند اسم و عنوان نیستیم و آنچه برای ما مهم است اطمینان از تامین منافع ملت ایران هم در رابطه با حفظ صنعت هسته‌ای و صیانت از حقوق و هم اطمینان از خاتمه تحریم‌ها به شکل اثربخش و موثر است.


نظرات
آگهی تبلیغاتی

آخرین اخبار

فاجعه انسانی در غزه؛ 16 هزار کودک شهید شدند
حمایت ویژه وزارت آموزش از دانشگاه فرهنگیان کلید خورد
شایعه یا رقابت؟ ماجرای داغ تکواندو بانوان
4 ساعت خاموشی برق در روز؛ مردم در بلاتکلیفی و سردرگمی
کلید اولیه کنکور نوبت اول 1404 منتشر شد
قیمت روز سکه و طلا دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 + جدول قیمتها
ضرب و شتم معلم زرندی در کلاس درس
افزایش سقف‌ انتقال وجوه بانکی؛ بانک مرکزی یک گام جلوتر رفت
مدارس شیفت بعدازظهر تعطیل شدند؛ گرد و غبار در ایلام
بازگشت آلکاتراز؛ ترامپ به دنبال زندانی برای خشن‌ترین‌ها
تابستان بدون خاموشی؛ ادارات ملزم به استفاده از انرژی خورشیدی شدند
خبر خوش برای دانشجویان؛ بن کارت دانشجویی از راه رسید
کدام خانوارها از فهرست دریافت‌کنندگان یارانه خارج خواهند شد؟
نورنما | نبرد غیر قابل باور خدنگ و مار!
وقتی که قالیباف از بیان حقیقت خجالت می کشد!
واکسن پنج‌گانه ایرانی؛ نماد اقتدار علمی در حوزه سلامت
پلنگ ماده و توله‌اش در املش دیده شدند + عکس
قیمت خودرو امروز 15 اردیبهشت 1404 + جدول قیمتها
حج؛ هندسه‌ای الهی برای نظم جهانی/ چرا رمز نجات امت، در طواف و رمی نهفته است؟
پرواز به دیار وحی آغاز شد؛ حج 1404 کلید خورد + فیلم
فرصت تازه برای اجاره‌نشین‌ها؛ شروع دوباره ثبت‌نام وام ودیعه
آخرین وصیت پاپ فقید برای کودکان مظلوم غزه
پایان کار طارمی در اینترمیلان؛ جدایی قطعی مهاجم ایرانی
«قاتل بی‌رحم» در واقع یک دانشجوی هنر بود!
جمکران میزبان تصمیم‌سازان کشور شد
درگیری نیمه‌شب در ایرانشهر
پایان کابوس پنج‌ساله؛ قلندرزهی در تور امنیتی گرفتار شد!
بازار جهانی نفت آتش گرفت!
فروش ویژه ایران خودرو در اردیبهشت؛تارا و دنا برای پرجمعیتها! +لینک ثبت نام
نبرد پیچیده ساحلی بازان ایران و پرتغال ؛ برد، یعنی بازی با برزیل! پخش زنده از ساعت 20
تاج گذاری حسین یزدانی با دو مدال؛ ایران بر قله وزنه‌برداری + صحبت های یزدانی
رئال مادرید با برد سلتاویگو به استقبال الکاسیکو رفت+ خلاصه بازی و جدول
بقائی:سیاست ایران مبتنی بر حسن همجواری و دوستی با همه کشورهای منطقه است+فیلم
وقت گردگیری ویترین ملّی کتاب است
دو فوریتی | «شوگرها»به میدان می آیند هم «ددی» و هم «مامی»
زباله‌گردی در پایتخت زیر ذره‌بین مدیریت شهری قرار می گیرد
کارمزد کارت به کارت چقدر افزایش یافت؟
اعلام جزییات متناسب سازی، پرداخت حقوق و معوقات در اردیبهشت ماه
صرفه جویی تابستانی؛ ساعت ادارات تغییر می کند
تصادف مرگبار سحرگاهی در بزرگراه «امام علی»
برنامه مسابقات ورزشی و فوتبال امروز 15 اردیبهشت + پخش زنده
تاریخ جدید انتشار GTA 6 اعلام شد
وضعیت آب و هوا امروز 15 اردیبهشت +وضعیت استانها
جنگنده‌های آمریکایی جنوب صنعاء را هدف قرار دادند +فیلم
ایدئولوژی، بروکراسی و شطرنج قدرت
پیش‌فروش ایران خودرو برای فصل پاییز آغاز شد
جهانی شرمسار گرسنگان غزه!
انفجارهای کندرو
یمن در اقدامی کم سابقه آسمان اسرائیل را بست!
غیر حضوری شدن مدارس 14 شهرستان به علت گرد و غبار