×
بین الملل
شناسه خبر : 216145
تاریخ انتشار :

استفن والت*

چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

اسفتن والت ، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد در یادداشتی، به برخی برداشت‌ها و پیش‌فرض‌های ذهنی خود درباره ترامپ اعتراف و به اشتباهات خود اعتراف کرده است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل : دانشمندان و مفسران سیاسی باید هر از گاهی به پیش‌بینی‌های خود بازگردند و در نظر بگیرند که کجا اشتباه کرده‌اند. آیا عالی نمی‌شد اگر افرادی مانند تام فریدمن، جو اسکاربورو، ریچل مدو، فرید زکریا، گلن گرینوالد، یان برمر، آن اپلبائوم و دیگر صاحب‌نظران برجسته، هر سال یک بررسی مجدد از برداشت‌های نادرست یا تحلیل‌های اشتباه خود در سال گذشته انجام می‌دادند؟ هیچ‌یک از ما مصون از خطا نیستیم و اگر به نظر فیلیپ تتلاک توجه کنیم، حتی کارشناسان آگاه هم در پیش‌بینی آینده با مشکل مواجه می‌شوند.

تأمل در اشتباهات خود همیشه آموزنده است و انجام این کار به‌صورت عمومی باعث می‌شود همه از این خطاها درس بگیرند. من در گذشته چندین بار چنین نقدی نسبت به خود انجام داده‌ام و اکنون زمان یک بازنگری دیگر رسیده است.

در ژانویه ۲۰۲۴، مقاله‌ای با عنوان «دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ تغییر چندانی در سیاست خارجی ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد» نوشتم. حالا در مارس ۲۰۲۵، این حرف کاملاً احمقانه به نظر می‌رسد. بخشی از مشکل به تیتر جنجالی مطلب برمی‌گردد و در واقع، برخی از چیزهایی که آن زمان نوشتم درست از آب درآمده‌اند. گفتم که دونالد ترامپ، احتمالاً موضع سختی در قبال ناتو خواهد گرفت (و شاید حتی از آن خارج شود) و برای توافق صلح در اوکراین فشار خواهد آورد. اما همچنین تصور می‌کردم که یک دولت دوم بایدن-هریس نیز به دنبال چنین توافقی خواهد بود، البته به شکلی حساب‌شده‌تر و مسئولانه‌تر.

فکر می‌کردم که سیاست خاورمیانه‌ای ترامپ شباهت زیادی به سیاست بایدن خواهد داشت و تاکنون همین‌گونه بوده است. مانند جو بایدن، ترامپ هم به اسرائیل اجازه داده هر کاری که می‌خواهد انجام دهد؛ تنها تفاوت واقعی این است که ترامپ حتی وانمود به بی‌طرفی هم نمی‌کند و آشکارا از پاک‌سازی قومی حمایت می‌کند، در حالی که بایدن فقط روی آن چشم بسته بود. ترامپ همچنین مانند بایدن در قبال چین رویکرد سخت‌گیرانه‌ای اتخاذ کرده است، همان‌طور که هریس نیز تقریباً قطعاً چنین می‌کرد.

 با این حال، بدون تردید من در برخی موارد مهم اشتباه کرده‌ام.  اول؛ من خصومت ترامپ با متحدان دموکراتیک اصلی ما را دست‌کم گرفتم. مشخص بود که او معتقد است شرکای ناتو بیش از حد به حفاظت ایالات متحده متکی هستند (دیدگاهی که همه رؤسای‌جمهور اخیر آمریکا داشته‌اند)، اما اکنون واضح است که او عمیقاً با اصول دموکراتیکی که این کشورها تجسم می‌کنند دشمنی دارد و آشکارا نیروهای اقتدارگرا درون آنها را تشویق می‌کند.

همان‌طور که چند هفته پیش نوشتم، حمایت دولت ترامپ از جناح راست افراطی اروپا تلاشی برای تغییر رژیم در سراسر این قاره است و برای نابود کردن اتحادیه اروپا به‌عنوان یک نهاد سیاسی معنادار.

دوم، با اینکه دلایل کافی وجود داشت تا انتظار داشته باشیم ترامپ برای توافق صلح تلاش کند و در نهایت حمایت آمریکا از اوکراین را کاهش دهد، تصور نمی‌کردم که او تا این حد با اشتیاق از موضع ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، حمایت کند، اوکراین را به آغاز جنگ متهم کند، یا علناً به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، حمله کند. ممکن است در واقع یک منطق استراتژیک در پس رفتار ترامپ وجود داشته باشد؛ مثلاً اینکه او واقعاً باور دارد تنها راه پایان دادن به جنگ و در نهایت ایجاد شکاف میان روسیه و چین، دادن هر آنچه پوتین می‌خواهد باشد، اما این بدان معنا نیست که این رویکرد نتیجه مطلوبی خواهد داشت.

سوم، من تمایل ترامپ به قمار روی سیاست‌های اقتصادی کاملاً غیرمتعارف را دست‌کم گرفتم. انتظار داشتم که او از تهدید به اعمال تعرفه به‌عنوان یک ابزار چانه‌زنی استفاده کند، اما فکر می‌کردم که خودش (یا مشاورانش) درک می‌کنند که آغاز یک جنگ تجاری به اقتصاد آمریکا آسیب می‌زند و کل برنامه سیاسی‌اش را به خطر می‌اندازد.

پس از انتخابات نوامبر گذشته، زمانی که بیشتر اعضای تیم اقتصادی‌اش افرادی معقول به نظر می‌رسیدند که اصول اولیه اقتصاد کلان را درک می‌کردند (چیزی که خود ترامپ نمی‌فهمد)، تا حدی خیالم راحت شد، اما حالا فکر می‌کنم در این مورد اشتباه کرده‌ام؛ مقامات اقتصادی که باید بهتر بدانند، همان مزخرفات ترامپ را تکرار می‌کنند. اگر به ترامپ رأی داده‌اید، امیدوارم از افزایش قیمت‌ها، رشد کسری بودجه، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها، و نابودی شبکه ایمنی اجتماعی خود لذت ببرید.

در نهایت، با اینکه تحقیر ترامپ نسبت به قوانین و هنجارها مدت‌ها پیش از نامزدی‌اش برای ریاست‌جمهوری به‌خوبی شناخته شده بود، من از میزان آمادگی او برای زیر پا گذاشتن اصولی‌ترین مبانی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم شگفت‌زده شده‌ام.

تهدید به تصرف گرینلند با زور، اشغال مجدد منطقه کانال پاناما، الحاق کانادا، و پاک‌سازی قومی فلسطینیان از غزه، همگی نقض فاحش اصولی هستند که دهه‌ها مورد پذیرش گسترده بوده‌اند. اینها اصولی هستند که ایالات متحده نه‌تنها معمولاً به آنها احترام گذاشته و از آنها دفاع کرده، بلکه از آنها سود نیز برده است.
علاوه بر این، ترامپ این قوانین را نه به دلیل یک بحران ملی جدی بلکه صرفاً به این دلیل که معتقد است آمریکا در دنیایی که در آن خودکامگی در حال اوج‌گیری است و رهبران هر کاری که بخواهند انجام می‌دهند، وضع بهتری خواهد داشت، زیر پا می‌گذارد. با کمال صراحت اعتراف می‌کنم که تبدیل شدن ایالات متحده از یک مدافع نظم بین‌المللی به یک دولت یاغی و مخرب، هرگز در پیش‌بینی‌های من جایی نداشت.


اگر می‌توانستم به گذشته برگردم و آن مقاله قبلی را بازنویسی کنم، قطعاً هشدارهای متفاوت (و بلندتری) می‌دادم. همچنین انتظار نداشتم که کنگره و بسیاری از رهبران اقتصادی تا این حد به‌راحتی در برابرش تسلیم شوند. علاوه بر این، نقش مخرب بی‌سابقه‌ای را که ایلان ماسک در دوره دوم ترامپ ایفا خواهد کرد، پیش‌بینی نکرده بودم. اما از همان ابتدا برای من روشن بود که دور دوم ترامپ دردسر بزرگی خواهد بود. چقدر دوست داشتم که در این مورد اشتباه کرده باشم.

*استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد


روزنامه ایران
نظرات
آگهی تبلیغاتی

آخرین اخبار

قهرمانی با طعم هیجان؛ گرگان در وقت اضافه دوم جام را بُرد + عکس های بازی
مدارس خوزستان تعطیل شد، ادارات همچنان باز!
عکس های منتخب جهان، 5 می 2025
شکست ایران از پرتغال، راهی هموار در انتظار تیم ملی+ فیلم گل ها و جدول
پادکست | هنر شنیدن و شنیده شدن
تصمیم پرحاشیه فرزانه صادق؛ کمیسیون مسکن دیگر وجود ندارد
افزایش نگرانی‌ها از گسترش تب دنگی در کشور؛ ثبت موارد جدید در چابهار
نتانیاهو از نابودی کامل حماس گفت
جنگنده‌های آمریکایی جنوب صنعاء را هدف قرار دادند +فیلم
توده های تندری امشب هم مزاحم تهرانی ها هستند
فیلم دیده نشده از لحظه موج انفجار بندر شهید رجایی+ فیلم
پرتاب منور قرمز، نخست وزیر لهستان را از مراسم آزادی فراری داد!+ فیلم
غنی‌سازی؛ قلب تپنده اقتدار ملی و نماد استقلال ایران
جذب 60 هزار معلم برای سال تحصیلی جدید
رهبر معظم انقلاب از حضرت آیت‌الله نوری همدانی عیادت کردند+فیلم
برق پرمصرف ها در تهران قطع شد!
علت تاخیر ثبت‌نام کلاس اولی‌هاچه بود؟/سردرگمی والدین ادامه دارد!
اعلام اسامی محرومان هفته بیست و نهم لیگ برتر/ سپاهان با بیشترین نماینده
گرد و خاک عراق، در راه خوزستان!
وقت گردگیری ویترین ملّی کتاب است
پزشکیان : همه ایرانی‌ها باید مطمئن باشند فرزندانشان در فضایی باکیفیت آموزش خواهنددید
دام‌های بیمار، سفره مردم را آلوده می‌کنند!
جانبازان مالک خودرو خارجی می شوند!
سخنی با رئیس مجلس خبرگان و پیشنهادش برای ترویج حجاب
وضعیت نقل و انتقالات پرسپولیس از زبان رضا درویش + فیلم
پزشکیان در بدو ورود به مشهد به دیدار مادر شهید رئیسی رفت+ فیلم
عراقچی: توافق هسته‌ای ممکن است اگر هدف فقط منع سلاح اتمی باشد
سفر عراقچی به هند و پاکستان: گام‌های ایران برای ثبات و امنیت منطقه‌ای
هشدار هلال احمر؛ طوفان تندری در آستانه ورود به تهران و استان‌های همجوار
جزئیات افزایش حقوق کارمندان پس از 30 سال خدمت اعلام شد
دختری از دل سنگ؛ طلسم دانهیل برای بانوان ایران شکست
موضع صریح ترامپ در مورد برنامه هسته ای ایران + فیلم
انتخاب رشته آزاد را از دست ندهید
نخستین کنگره بین‌المللی شهیدان امدادگر برگزار می شود + تیزر
گزارش تصویری | نشست خبری هفتگی سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه
آتش سوزی مجدد در بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه تعداد زیادی از متوفیان حادثه پرداخت شد
خانه‌دار شدن یا خرید اوراق؟ هزینه سنگین اوراق تسهیلات
قیمت دلار، یورو و سایر ارزها |15 اردیبهشت 1404
فاجعه انسانی در غزه؛ 16 هزار کودک شهید شدند
حمایت ویژه وزارت آموزش و پرورش از دانشگاه فرهنگیان کلید خورد
شایعه یا واقعیت؛ اختلاف دو ستاره المپیکی تکواندو بانوان
4 ساعت خاموشی برق در روز؛ مردم در بلاتکلیفی و سردرگمی
کلید اولیه کنکور نوبت اول 1404 منتشر شد
قیمت روز سکه و طلا دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 1404 + جدول قیمتها
کتک‌کاری در مدرسه؛ اینبار معلم قربانی شد!
افزایش سقف‌ انتقال وجوه بانکی؛ بانک مرکزی یک گام جلوتر رفت
درخواست جنجالی ترامپ برای بازگشایی یک زندان مخوف!
مدارس شیفت بعدازظهر تعطیل شدند؛ گرد و غبار در ایلام
تابستان بدون خاموشی؛ ادارات ملزم به استفاده از انرژی خورشیدی شدند