×
اجتماعی
شناسه خبر : 215987
تاریخ انتشار :

مسئول رشوه گروه دبش چه کسی بود؟

«ناصر رستمی» قائم مقام اکبر رحیمی (محکوم‌علیه ردیف اول پرونده)، مسئول امور بانکی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره و نائب رئیس برخی شرکت‌های گروه دبش در همکاری با این شرکت فعالیت داشته و مرتکب اقدامات مجرمانه متعددی شده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: پرونده موسوم به چای دبش با گزارش وزارت اطلاعات دولت شهید رئیسی به‌عنوان اولین گزارش دهنده در دستور کار قوه قضاییه قرار گرفت و به موازات آن سایر دستگاه‌ها نیز به این پرونده ورود کرده‌اند، در واقع این اقدام یک تعاملی بین قوه قضاییه و دولت قبل (دولت شهید رئیسی) بوده است.

احکام پرونده چای دبش در مرحله اول برای ۴۲ متهم از ۶۱ متهم صادر شده که این احکام شامل حبس، جزای نقدی، شلاق و استرداد ارز بوده است.

یکی از اشخاصی که در این پرونده محکوم شده، ناصر رستمی است.

ناصر رستمی، به عنوان قائم مقام اکبر رحیمی (محکوم‌علیه ردیف اول پرونده)، مسئول امور بانکی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره و نائب رئیس برخی شرکت‌های گروه دبش در همکاری با این شرکت فعالیت داشته و مرتکب اقدامات مجرمانه متعددی شده است.

تشکیل شبکه ارتشاء در نظام بانکی و اداری توسط گروه دبش با هدایت ناصر رستمی

کیفرخواست و محتویات پرونده حکایت از آن دارد که یکی از اتهامات ناصر رستمی پرداخت رشوه به مدیران دستگاه‌های اجرایی و برخی از کارکنان بانک‌های عامل بوده است.

اکبر رحیمی (مالک شرکت‌های دبش) پیشبرد اهداف غیرقانونی خود را در بستر پرداخت رشوه به برخی از کارکنان، مدیریت و هدایت می‌کرد.

طبق اوراق و محتویات پرونده، ناصر رستمی سابقه فعالیت در نظام بانکی با پست مدیریت ارشد در بانک‌های عامل را داشته و با مجموعه مقررات بانکی و رویه‌های اجرایی حاکم بر تعاملات بانک‌های عامل با مشتریان خود آگاهی کامل داشته است.

رستمی از نارسایی‌ها و خلأ‌های حاکم بر فرآیند کنترل اسناد از جانب بانک‌های عامل آگاهی خوبی داشته که در جهت سوءاستفاده از این تجربیات در گروه مجرمانه اکبر رحیمی قرار می‌گیرد.

ناصر رستمی در فرآیند عملیات مجرمانه اکبر رحیمی اینگونه ایفای نقش می‌کند که با سوءاستفاده از تجربیات حاصل از فعالیت در نظام بانکی راه‌های فرار از ایستگاه‌های نظارتی نظام بانکی را با دستور رحیمی در اختیار مدیران اسمی و کاغذی شرکت‌های گروه دبش که قرار بود تسهیلات بانکی و حواله‌های ارزی برای آنها از بانک‌ها شاکی دریافت شود قرار می‌دهد.

پیرو هماهنگی اکبر رحیمی با ناصر رستمی اسناد مالی شرکت‌های گروه دبش به صورت کاملا مزورانه و غیرواقعی با هدف پذیرش از جانب کارکنان شعب بانک‌های عامل توسط مدیران اسمی و کاغذی شرکت‌های گروه دبش که هیچ‌گونه اراده‌ای در تنظیم این اسناد نداشته‌اند بلکه مجری دستورات مالک شرکت‌ها یعنی اکبر رحیمی بودند تنظیم می‌شد.

استفاده از اهرم کارگران با ایجاد تجمع و تحصن در مقابل نهادهای حاکمیتی 

همچنین طبق اقدامات اطلاعاتی، مشخص شد ناصر رستمی در جلسات مختلف این شرکت اعلام کرده است، اگر قوه قضاییه و وزارت اطلاعات بارهای شرکت را رفع توقیف نکنند، از اهرم کارگران استفاده کرده و با ایجاد تجمع و تحصن در مقابل نهادهای حاکمیتی فیلم و عکس را برای رسانه‌های معاند خواهد فرستاد و از این موضوع جهت اعمال فشار بهره خواهد گرفت.

مأموریت اصلی دیگر ناصر رستمی، برقراری روابط ناسالم مالی با کارکنان بانک‌های عامل جهت تسهیل پیشبرد افکار مجرمانه اکبر رحیمی در بانک‌های شاکی بوده است. به نحوی که در کیفرخواست پرونده آمده است حسب تحقیقات از کارکنان بانک‌ها شاکی، ناصر رستمی به مناسبت‌های مختلف و با بهانه‌های گوناگون در قالب تحویل پک چای تولیدی شرکت دبش و به‌صورت آشکار و یا عموما پنهانی و در داخل بسته‌های چای نسبت به پرداخت مال الرشاء در قالب انواع سکه طلا انواع ارز، گوشی گران قیمت، و ... اقدام می‌کرده است.

برای بررسی صحت و سقم فهرست رشوه‌های اعطایی با هماهنگی بازپرس شعبه دادسرای جرایم اقتصادی، تعدادی از کارکنان نظام بانکی مرتبط با این پرونده مورد بازجویی قرار گرفتند که موارد متعددی از پرداخت رشوه به اثبات رسید.

با توجه به اظهارات افراد دریافت‌کننده رشوه و اظهارات ناصر رستمی و اقدامات فنی انجام شده مشخص شد که رویه گروه دبش تطمیع کارکنان و مدیران نظام اداری و بانکی بوده است و در همین راستا با توجه به شناخت ناصر رستمی از شخصیت برخی از کارکنان، افرادی که انگیزه‌های دیگری همچون اشتغال در گروه دبش پس از بازنشستگی، ارتقاء شعبه و جایگاه اداری و... را داشته‌اند، شناسایی و اقدام به تطمیع این افراد می‌کرده است.

گروه دبش با هدایت ناصر رستمی با تکیه بر فاکتورسازی‌ها و بزرگنمایی در کارکرد واقعی گروه دبش و همچنین ارتباطات گسترده وی در شبکه بانکی و با تکیه بر تشکیل شبکه ارتشاء در نظام بانکی، تسهیلات کلان بانکی اخذ می‌کرده است، به طوری‌که تنها در یک فقره ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق گام از یکی از بانک‌ها دریافت کرده‌اند و در بازار بورس این اوراق را جهت تامین مالی تنزیل کردند. در واقع یک تیم مالی در پشت صحنه شرکت‌های دبش وجود داشت که در صورت‌های مالی شرکت‌ها ورود کرده و آنها را برای ارائه به بانک‌ها جهت دریافت تسهیلات کلان، نسبت‌های مالکانه و فروش، سرمایه و... تنظیم می‌کردند.

 دریافت جوازهای تأسیس توسعه‌ای غیر واقعی

اقدام دیگر رستمی مشارکت در تکمیل فرایند متقلبانه و مجرمانه، دریافت جوازهای تأسیس توسعه‌ای و ایجادی غیرواقعی و مزورانه برای شرکت‌های گروه دبش است. از آنجا که یکی از اسناد لازم جهت معرفی فعالیت غیرواقعی و مزورانه از شرکت، جوازهای ناظر به فعالیت شرکت است؛ اکبر رحیمی در برخی موارد با فریب مدیران دولتی توانسته جوازهای تأسیس غیرواقعی برای شرکت‌های خود دریافت کنند.

رحیمی، ناصر رستمی که سال‌ها از مدیران ارشد نظام بانکی بوده و از فرآیندهای قانونی، اجرایی و نظارتی و تعاملات بانک‌ها با مشتریان در پرداخت تسهیلات ریالی و ارزی آگاهی کامل داشته و همچنین به راه‌های گریز از رادارهای کنترلی و نظارتی بانک‌ها و بانک مرکزی واقف بوده و از طرف دیگر به ادبیات تعاملی روابط مالی ناسالم با برخی از کارکنان بانک‌ها و راه‌های نفوذ درآن‌ها نیز آشنا بوده است را در گروه دبش استخدام می‌کند که افزایش چند ده برابری تسهیلات و اعتبارات خود گویای این موضوع است.

بر اساس اظهارات اکبر رحیمی میان وی و ناصر رستمی برای ورود به مسائل بانکی تقسیم کار مشخص وجود داشت و تمام امور بانکی توسط رستمی برنامه‌ریزی می‌شد و اگر جلسه در سطح مدیریت کلان بانک مثلا هیات مدیره و یا مدیر عامل بود رحیمی نیز در جلسه شرکت می‌کرد.

افزایش صدور حواله‌های ارزی 

با حضور ناصر رستمی در مجموعه دبش صدور حواله‌های ارزی در حق شرکت‌های دبش بسیار افزایش می‌یابد به نحوی که در طول کمتر از دو سال بیش از ۲.۸۰۰ میلیون یورو حواله ارزی برای این شرکت‌ها صادر شده است که از این مبلغ، رقمی بالغ بر ۲.۲۶۹ میلیون یورو به خارج از کشور قاچاق شده است. همچنین حضور وی موجب گسترش بیش از حد فعالیت بانکی شرکت‌های دبش شد به نحوی که تعداد تسهیلات دریافتی شرکت‌های دبش و تعداد بانک‌های عامل که به این گروه تسهیلات پرداخت کرده‌اند به شکل معناداری پس از حضور رستمی در شرکت گسترش یافت.

حکم نهایی ناصر رستمی

در نهایت با توجه به اقدامات مجرمانه، طبق رای صادره، دادگاه ناصر رستمی را به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق عضویت در گروه، با آلوده نمودن مدیران و کارمندان شبکه بانکی از طریق پرداخت رشوه در اعداد و ارقام و اقلام مختلف و سوءاستفاده از نام شرکت‌های ذینفع واحد گروه دبش شامل شرکت‌های بازرگانی فرتاک آریا، یکتا تجارت صادرات میلاد، آسان توان تولید، پخش سراسری دبش نیکوگسترغرب، چای سازی جیرگوابر، شرکت نیکو گسترشرق، شرکت دبش سبز گستر، شهد زرنوش، ظهور تک ستاره و شرکت فرآورده‌های غذایی نیکو فراز نسبت به اخذ تسهیلات در قالب‌های مختلف شامل عقود مشارکت و مبادله‌ای، جعاله، مرابحه، اوراق گام، خرید دین و اعتبار اسنادی داخلی به تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری بابت اخلال در نظام اقتصادی، تحمل ۴۵ ماه حبس تعزیری بابت پرداخت رشوه و ضبط مال الرشاء محکوم کرد.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی

آخرین اخبار

سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ شناسایی 29نفر از جان‌باختگان حادثه بندر شهید رجایی
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
«گرگ پارسی» تاریخ‌ساز شد؛ پرافتخارترین بدنساز ایران در جهان!
بمب بزرگ استقلال؛ ماتزاری آمد؟ / باشگاه واکنش نشان داد
جنایت اسید پاشی در مدرسه
نخستین واکنش از شرکت سینا: "هیچ تقصیری نداریم"+ویدیو
آغاز فروش 2 محصول جدید سایپا دیزل + لینک ثبت نام
هشدار رسمی ایران در واکنش به رفتار های ضد و نقیض آمریکا
دفترچه سوالات کنکور 1404 رشته ریاضی و علوم انسانی منتشر شد
قیمت طلا و سکه امروز 11 اردیبهشت 1404
کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند
نورنما | روزت مبارک ای معلم، ای فراتر از کلام،تو را سپاس
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/گسترش آتش ادامه دارد+فیلم
جهنم در سرزمین های اشغالی: وقتی اسرائیل از مهار آتش ناتوان ماند!
رونمایی از تعداد و سهمیه رشته‌ها در بیستمین بازی‌های آسیایی 2026
روایت گروسی از احتمال درگیری نظامی ایران و آمریکا
ابطال کارت سوخت خودرو های فاقد بیمه شخص ثالث
حرکت زیبای مهدی طارمی برای هموطنان عزادارش + فیلم
فرجام سارقان مسلحی که شبح مرگ بودند
برنامه مسابقات فوتبال و ورزش امروز 11 اردیبهشت + پخش زنده
فیلم کریستیانو رونالدو و عجیب‌ترین 3 دقیقه دوران فوتبالش
فروش سم به جای چلوکباب!
مدیوم شات | خداحافظی با شکوه هنرمند دوران ساز از صحنه و دوربین
نورنما | ضربه دیدنی کنده به رئال از دیدگاه دوربین بارسلونایی ها
مشاهده دو قلاده پلنگ در پارک ملی بمو استان فارس + فیلم
چرایی افزایش تهدیدات آمریکا در آستانه دور چهارم مذاکره با ایران
حمایت شما یک دنیا ارزش دارد؛ واکنش رونالدو بعد از حذف النصر
فاز دوم آزادراه تهران-شمال چه زمانی افتتاح می شود؟