×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 160117
تاریخ انتشار :

واشنگتن پست: چرا نسل جوان آمریکا برخلاف والدین طرفدار اسرائیل خود، طرفدار فلسطین هستند؟

در طول بیش از دو ماه جنگ بین اسرائیل و حماس ، افکار عمومی در مورد این بحران به طور مداوم تغییر کرده است . اما یک امر ثابت وجود داشته است: شکاف بین دیدگاه‌های مسن‌تر و جوان‌تر آمریکایی که هم در طول جنگ و هم در سال‌های منتهی به آن نمایان شده است.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: نظرسنجی اواخر اکتبر YouGov  گویا است.  این نشان داد که در جنگ غزه  افراد 18 تا 29 ساله بیشتر با فلسطینی‌ها همدردی می‌کنند تا  اسرائیلی‌ها، 28 درصد با فلسطینی‌ها در مقابل 20 درصد با اسرائیلی‌ها ابراز همدردی می‌کنند و میانگین هر دو گروه، 31 درصد بوده است .

گروه‌های مسن‌تر به‌ویژه آن‌هایی که ۶۵ سال و بالاتر داشتند، بیشتر با اسرائیلی‌ها همدردی می‌کردند. 

کارشناسان می‌گویند دلایل متعددی در پشت این موضوع وجود دارد که چرا سن می‌تواند عاملی در نظرات آمریکایی ها در مورد اسرائیل و روابط آن با فلسطینی‌ها باشد.

دو نسل، دو روایت

داو واکسمن، مدیر مرکز مطالعات اسرائیل یونس و ثریا نظریان UCLA، گفت که هر گروه سنی «حافظه نسلی» متفاوتی از اسرائیل دارد . او گفت که باورها درباره جهان در اواخر نوجوانی و اوایل دهه 20 در زندگی ما شکل می‌گیرد و اغلب تغییر نمی کند.

 او گفت که نسل‌های قدیمی‌تر، با حسی عمیق‌تر از هولوکاست، تمایل دارند اسرائیل را به‌عنوان پناهگاهی حیاتی برای یهودیان و داستان آن را به‌عنوان مردمی که پس از 2000 سال زندگی پراکنده، به سرزمین خود بازگشته‌اند، ببینند.  

در دهه‌های پس از تأسیس، اسرائیل یک کشور نسبتاً کم درآمد و آسیب‌پذیر بود. پیروزی‌های نظامی این کشور علیه همسایگانش در سال های 1948، 1967 و 1973 عموماً در غرب مورد تحسین قرار گرفت. تقریباً 700 هزار  فلسطینی طی ماه‌های قبل و بعد از جنگ 1948 که اسرائیل را به وجود آورد، از خانه‌های خود گریختند یا مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

اما زمانی که هزاره‌ها شروع به شکل‌گیری درک خود از رویدادهای جهانی کردند، خشونت انتفاضه دوم در اواسط دهه 2000 با دیوارها و موانع تقویت شده بین اسرائیل و کرانه باختری و سپس غزه به پایان رسید. این نسل ایده خود را درباره اسرائیل از گزارش‌هایی مبنی بر محرومیت فلسطینیان از دسترسی به آب ، آزادی رفت و آمد و محاکمه‌های عادلانه ، تحت کنترل نظامی قدرتی نسبتاً غنی و دارای سلاح هسته‌ای گرفته است.

لنز عدالت نژادی

جوی ایوب، نویسنده، پادکست و دانشگاهی فلسطینی- لبنانی، می‌گوید که جوانان آمریکایی بیشتر احتمال دارد که آرمان فلسطین را به‌عنوان مسئله‌ای  با تلاش‌های ایالات‌متحده برای عدالت نژادی تصور کنند. او گفت که یک «مقایسه بصری» وجود دارد: یک سرباز یا افسر پلیس مسلح  بر فضایی که جمعیتی با قدرت محدود چه در شهری در کرانه باختری اشغالی یا در محله‌ای با اکثریت سیاه‌پوستان در امریکا، زندگی می‌کنند، تسلط دارند.

او سال 2014 را سالی محوری در درک نسل جدید از جنگ می‌داند.  جنگ در غزه حدود 2250 فلسطینی و 73 اسرائیلی در همان ایام  قربانی گرفت و تقریباً هم‌زمان با تظاهرات در امریکا حتی مونیخ، بر سر تیراندازی پلیس به یک سیاهپوست غیرمسلح  بود،  دو حادثه همزمان اما با تفاوت تلفات بسیار سنگین برای فلسطینی‌ها.

  «آمریکایی‌های فلسطینی در توئیتی به آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار در امریکا که به‌دنبال کشته شدن یک سیاهپوست غیرمسلح در درگیری با پلیس در تظاهراتی بودند، توصیه می‌کردند که مثلاً چگونه با گاز اشک‌آور برخورد کنند.  این چیزی بود که به لحاظ نمادین بسیار قدرتمند در ذهن آنها شکل گرفت.

 ایتان هرش، استاد علوم سیاسی در دانشگاه تافتس، می‌گوید که به نظر می‌رسد که درگیری بین اسرائیل و فلسطینی‌ها توسط چپ‌های جوان، به‌ویژه در دانشگاه‌ها، به‌عنوان «مردم رنگین پوست، یعنی فلسطینی‌ها، که علیه یک ستمگر سفیدپوست قیام می‌کنند، یعنی اسرائیلی‌ها » دیده می‌شود. اگرچه بخش قابل توجهی از جمعیت یهودی اسرائیل دارای پیشینه غیر اروپایی هستند.  (برخی از آنها نوادگان حدود 850 هزار  یهودی هستند که پس از تأسیس اسرائیل از کشورهای عربی و ایران اخراج شدند).

هرش با اشاره به مطالعه سال 2021 درباره دیدگاه جوانان آمریکایی در مورد اسرائیل در مقایسه با سایر کشورها ، گفت: «جوانان آمریکایی در سمت چپ به اسرائیل فکر می‌کنند. همان طور که ممکن است درباره ایران، چین یا روسیه فکر کنند.  این نشان داد که بیش از نیمی از آمریکایی‌های میانه‌رو و محافظه‌کار 18 تا 30 ساله دیدگاه مثبتی نسبت به اسرائیل دارند.

 واکسمن گفت 30 سال پیش، حمایت از اسرائیل بیشتر با دموکرات‌ها مرتبط بود تا جمهوری‌خواهان.  این تغییر در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش، پس از 11 سپتامبر و جنگ های عراق و افغانستان آغاز شد، زمانی که این تصور در سمت راست آمریکایی شکل گرفت که «اسرائیل خط مقدم در این برخورد تمدن ها است، بین یهودی-مسیحی و اسلام ستیزه جو.

شیبلی تلحمی، استاد صلح و توسعه انور سادات در دانشگاه مریلند، گفت که حمایت دونالد ترامپ از اسرائیل، از جمله انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به شهر مورد مناقشه تر اورشلیم، این روند را بیشتر کرد.

تلحمی گفت : نکته جالب اینجاست که نگرش نسبت به اسلام و مسلمانان در آمریکا با روی کار آمدن ترامپ در واقع بهبود یافت. او درباره مترقی‌ها گفت: «مردم گفتند ما از ترامپ متنفریم، ترامپ از مسلمانان متنفر است، بنابراین ما مسلمانان را دوست داریم».

 به گفته واکسمن، یکی دیگر از عوامل مهم در احساسات نسل‌های قدیمی نسبت به اسرائیل، دین‌داری بیشتر آنهاست. بیش از سه چهارم آمریکایی‌های 60 تا 64 ساله مسیحی هستند، در مقایسه با حدود نیمی از بزرگسالان زیر 30 سال که دین‌دار هستند یعنی نیمی دیگر مذهبی نیستند.

به  گفته او برای مسیحیان امریکایی حمایت از اسرائیل ریشه در گرایش به مذهب  آنها دارد اما در میان نسل جدید موضوع مذهب دیگر جدی نیست برابر این این نگاه در میان انها اصولا معنی ندارد. 

 دانا ال کرد، یکی از همکاران غیرمقیم در موسسه خاورمیانه، گفت تنوع محتوی در رسانه‌های اجتماعی  و استفاده گسترده از آن توسط مردم در  شکل‌گیری دیدگاه‌های مردم در مورد خاورمیانه نقش داشته است.

بر اساس نظرسنجی YouGov 2022، آمریکایی‌های 45 ساله و بالاتر به احتمال زیاد اخبار خود را از شبکه‌های تلویزیونی و وب‌سایت‌های آن‌ها دریافت می‌کنند و آمریکایی‌های جوان‌تر از 45 سال به احتمال زیاد اخبار خود را از طریق رسانه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند .

 نظرسنجی نیویورک تایمز، در این هفته نشان داد که استفاده منظم از TikTok به ویژه با انتقاد از اسرائیل مرتبط است .

 در رسانه‌های اجتماعی، فلسطینی‌های غزه مانند بیسان عودا، فیلم‌ساز و معتز عزیزه ، عکاس ، میلیون‌ها دنبال کننده دارند که مستقیماً از منطقه جنگی مطالب را به اشتراک می‌گذارند.

 TikTok به‌ویژه توسط جمهوری‌خواهان مورد انتقاد قرار گرفته است ، زیرا به نظر می‌رسد هشتگ‌های طرفدار فلسطین در این برنامه محبوب‌تر از هشتگ‌های طرفدار اسرائیل هستند. اما این شرکت می‌گوید که این پدیده به‌صورت ارگانیک رخ داده است، نه به این دلیل که شرکت به‌طور عمدی الگوریتم خود را دستکاری کرده است.

ال کرد گفت: «من یک حکایت می‌گویم. وقتی جنگ شروع شد، دانش‌آموزانم گفتند که به تیک‌تاک رفته‌اند و بین مکان‌های مختلف جابجا شده‌اند تا ببینند چه نوع ویدیوهایی در اسرائیل در مقایسه با غزه، کرانه باختری و جاهای دیگر محبوب هستند. «قبلاً به ذهنم خطور نکرده بود که این کار را انجام دهم».
 

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


واشنگتن پست
نظرات
آگهی تبلیغاتی

آخرین اخبار

پاری سن ژرمن یک قدم نزدیک تر به فینال با نتیجه 1-0 + خلاصه بازی
قیمت شیر خام بالا می‌رود؛ آیا نرخ جدید برای تولیدکنندگان منطقی است؟
شاهین در پارکینگ یا در صف انتظار؟ وضعیت خریداران همچنان مبهم
الهلال 1 - 3 الاهلی | سبزها راهی فینال شدند + خلاصه بازی
غیرحضوری شدن مدارس در خوزستان:تصمیم اضطراری برای سلامت دانش‌آموزان
با اعمال قانون همسان سازی، حقوق بازنشستگان واریز شد
چرایی سونامی خودکشی مردان میانسال در کره جنوبی
هشدار به پایتخت نشینان؛ طوفان تندری عظیم در راه تهران
طوفان تهران، مدیریت بحران را به باد داد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان باختگان ظرف 48 ساعت پرداخت می شود
پرتاب اولین ماهواره های اینترنتی آمازون به فضا
اعلام برنامه مسابقات مرحله نیمه نهایی جام حذفی ایران
خالی ماندن این صندلی،‌ گران درمی‌آید
نورویدیو | آتش بازی معاندان در میان دود و درد؛ روایت یک جنگ ادراکی دیگرعلیه ایران
حضور مشاور و دستیار رهبری در گروه صنعتی و پژوهشی" زر"
احتمال وزش باد شدید در تهران تا ساعات آینده
علت مرگ توله‌پلنگ‌ها در کرمان مشخص شد
صدرنشینی ویکتور گیوکرس در رقابت کفش طلای اروپا
همسایگی هوشمندانه؛ تهران و باکو علیه خط تفرقه
چشم‌انداز مذاکرات هسته‌ای
بازدارندگی از طریق دیپلماسی
آتش‌سوزی گسترده در رستوران چینی
حاشیه های عجیب در فوتبال ایران؛فدراسیون زیر تیغ انتقاد!
واکنش‌های جهانی به انفجار در بندر شهید رجایی همچنان ادامه دارد/ رئیس جمهور چین تسلیت گفت
جزییات طرح ضربتی پلیس پایتخت برای دستگیری سارقان و مالخران
پرونده بیرانوند روز میز فدراسیون؛ حکم صادره عادلانه خواهد بود؟
جذب نیروی انسانی جدید در آموزش و پرورش
آخرین مهلت برای صرافی‌های رمز ارز؛ 20 اردیبهشت!
قیمت سکه و دلار و سایر ارزها امروز 9 اردیبهشت 1404
جلوگیری از فاجعه ای دیگر پس از انفجار در بندر شهید رجایی
هشدار نارنجی گرد و خاک در خوزستان؛ مدارس 12 شهر مجازی شدند
رشد ملایم شاخص بورس در معاملات امروز سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش محصولات ایران‌خودرو در اردیبهشت ماه+جزییات و لینک ثبت نام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (20)«ارسک»
جزییات جدید از تفکیک یارانه گروه‌های خاص
آغاز فروش اقساطی محصولات کرمان موتور+ جزئیات
انفجار مرگبار در کارخانه تولید لوازم آتش بازی در میمه
فروش ویژه خودروهای کارشناسی ایران خودرو از فردا+ جزئیات
برای 50 هزار منقاضی مسکن در شهر پرند زمین برای ساخت نیست!
نورنما | 5 تا از بهترین مکان های گردشگری اصفهان
قیمت خودرو امروز 9 اردیبهشت + جدول قیمت ها
جنگ بر سر توافق
تنش در روابط دولت و شورای شهر تهران؛ انتقاد تند چمران به مصوبه هیئت وزیران
مارک کارنی نخست وزیر جدید کانادا شد
دختر رزمی کار حریف زورگیر حرفه ای نشد!
نیش زنبورها نتیجه بازی فوتبال را مشخص کرد + فیلم
نورنما | ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر مبارک باد
شرط گروسی برای توافق با ایران
فردا درِ کنکور به روی این داوطلبان بسته می‌شود!
جدیدترین فیلم از لحظه انفجار بندر شهید رجایی