نورنیوز یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 | ساعت 17:45
یکشنبه 28 اردیبهشت 1404 | ساعت 17:45
×
سیاسی
شناسه خبر : 146753
تاریخ انتشار :

توضیح دبیر ستاد حقوق بشر ایران درباره تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا

کاظم غریب‌آبادی اظهار کرد: هدف اصلی از تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا این است که برخی از اتباع خودمان را که در زندان هستند آزاد کنیم و الحمدالله این امر محقق می‌شود.

نورنیوز - گروه سیاست: «کاظم غریب‌آبادی» روز چهارشنبه در حاشیه همایش بین‌المللی حقوق بشری با عنوان «تأثیر تحریم‌های ظالمانه آمریکا بر سلامت بیماران» گفت: تحریم‌ها تقسیم‌بندی‌های متعددی دارند مانند تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه. تحریم‌های بین‌المللی صرفا در چارچوب فصل هفت شورای امنیت وضع می‌شوند، برابر منشور تحریم‌ها مجاز هستند، اما همان تصمیمات هم تابع محدودیت‌هایی هستند.

او با بیان این که طبق منشور تصمیمانی که شورای امنیت می‌گیرد باید با مفاد منشور مطابقت داشته باشد، یادآور شد: اگر تصمیمی در چارچوب شورای امنیت برخی از انواع حقوق بشر را نقض کند، مغایر با منشور است.

دبیر ستاد حقوق بشر درباره دسته دوم تحریم‌ها گفت: دسته دوم تحریم‌های یکجانبه است و به این مفهوم نیست که یک کشور آن‌ها را وضع می‌کند، بلکه می‌تواند چند کشور باشند. هر تحریمی که خارج از چارچوب شورای امنیت باشد، یکجانبه است. آمریکا و اتحادیه اروپا جلودار این دسته از تحریم‌ها هستند.

او گفت: موضوعی نیز در تحریم‌ها تحت عنوان تحریم‌های فراسرزمینی وجود دارد. کشور‌ها مادامی که موافقتنامه‌های دوجانبه و بین‌المللی مرتبط خود را نقض نکنند، می‌توانند در مورد روابط اقتصادی و تجاری خود با سایر کشور‌ها تصمیم بگیرند. اما آمریکا می‌گوید هر کسی که تحریم‌هایش را رعایت نکند، مشمول مجازات خواهد بود که این امر خلاف حقوق بین الملل و منشور ملل متحد است.

غریب‌آبادی بیان کرد: تحریم‌های یکجانبه مغایر با حقوق بشر است. کشور‌هایی که اکنون واضع و مجری تحریم‌ها هستند تعهدات مختلفی را نقض می‌کنند. اگر اتفاق کوچکی در یک کشور در حال توسعه می‌افتد، برخی کشور‌ها که واضعان و مجریان تحریم‌ها هستند فریاد حقوق بشری سر می‌دهند، اما اگر در اثر اقدامات آن‌ها هزاران فرد جان خود را از دست بدهند، اهمیتی برایشان ندارد.

معاون امور بین‌‎الملل قوه قضائیه تأکید کرد: تحریم‌ها مغایر حقوق‌های بشری متعددی هستند، مانند: حق حیات، حق غذا، حق بهداشت و سلامت، حق آموزش، حق توسعه.

غریب‌آبادی گفت: در حوزه فروش نفت، تحریم‌ها مانع بیش از ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد دلار فروش نفت طی سالیان گذشته شده است؛ وقتی نفت یک کشور را تحریم می‌کنید، می‌خواهند زیربنا‌های توسعه آن کشور را منهدم کنند. 

او با اشاره به نقض حق برخورداری از استاندار‌های مناسب زندگی و حق دادرسی عادلانه در اثر تحریم‌ها، گفت: تعدادی از افراد را وارد فهرست تحریم می‌کنند بدون این که مستنداتی ارائه کنند و یا حق دفاع به آنها بدهند.

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: تحریم‌هایی که ناقض حقوق بشر است، چه نتایجی دارد؟ اولین مورد اینست که فاقد مشروعیت هستند و کشور‌ها ملزم به اجرای آن نیستند چرا که مغایر با منشور ملل متحد هستند. دیگر اینکه مسئولیت بین‌المللی برای مجریان و واضعان آن‌ها ایجاد می‌کند.

غریب‌آبادی یادآور شد: موضوع بعدی، تأثیر تحریم‌ها بر جامعه ایرانی از منظر گزارشات بین‌المللی است؛ مهمترین گزارشی که در این زمینه به‌طور مستند تولید شده است، گزارش خانم دوهان، گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه سازمان ملل، از بازدید سال قبل خود به شورای حقوق بشر بود. آمریکا و غربی‌ها که مدعی حقوق بشرند، مخالف این گزارشگر هستند و به قطعنامه تمدید مأموریت وی رای منفی می‌دهند. حتی به هنگام ارائه گزارش وی در شهریور سال گذشته حاضر نشدند در سالن اجلاس باشند و تحمل انتقاد از خود را هم ندارند.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه گفت: در گزارش خانم دوهان آمده است که چالش‌های عمده‌ای در تهیه دارو و تجهیزات پزشکی نجات دهنده تولید شده توسط شرکت‌های خارجی برای درمان بیماران خاص وجود دارد. وی گفت: بحث معافیت‌های بشردوستانه در گزارش مطرح شده، بحث پایبندی بیش از حد به تحریم‌ها نیز در حوزه بهداشت و سلامت مورد اشاره قرار گرفته است.

غریب‌آبادی با بیان این نکته که تبعیت بیش از حد به تحریم‌ها و عدم کارآمدی معافیت‌های به اصطلاح بشردوستانه به خاطر این است که آمریکا مزورانه با مقررات خود برخورد می‌کند، یادآور شد: آمریکایی‌ها کانال‌های نقل و انتقال مالی را می‌بنندند و شرکت‌های بیمه را نیز تهدید می‌کنند تا با ایران همکاری نکنند. در کاغذ یک چیز و در عرصه عمل چیز دیگری است.

دبیر ستاد حقوق بشر با یادآوری این مطلب که اخیراً دوهان مکاتبه‌ای با آمریکا و کمیسیون اروپا درباره آثار تحریم‌ها داشته، اما پاسخی دیافت نکرده، گفت: او همچنین با یک شرکت سوئیسی درباره بیماران خاص مکاتبه کرد و نگرانی خود را ابراز کرده است.

غریب‌آبادی گفت: بحث افزایش هزینه‌های سلامت در ایران در گزارش دوهان مطرح شده است؛ بیماران خاص هم رنج بیماری دارند و هم رنج هزینه‌های درمان و با رنج تأمین دارو‌ها نیز باید مواجه شوند و جنایتی بالاتر از این در حوزه حقوق بشر نیست.

دبیر ستاد حقوق بشر یادآور شد: همچنین در گزارش‌ها ۴ برابر شدن میزان مرگ و در بین بیماران تالاسمی بدلیل تحریم‌ها اشاره شده است.

او افزود: یک راه مقابله با این تحریم ها، افزایش آگاهی و آگاهی سازی برای خارج از کشور در مورد آثار غیرانسانی و مخرب تحریم هاست. ادبیات بسیار قوی در تحریم‌های یکجانبه تولید شده که ایران جلودار بوده است و این فعالیت‌ها باید ادامه پیدا کند و کارزار‌هایی ایجاد شود.

معاون امور بین‌‎الملل قوه قضائیه در بخش دیگری گفت: طرح شکایت در دادگستری تهران در شعبه ۵۵ را نیز  توصیه می‌کنیم. دو پرونده درباره بیماران تالاسمی و پروانه‌ای مطرح و رسیدگی شده اند. از قربانیان می‌خواهیم علیه واضعان و مجریان تحریم و شرکت‌های مربوطه طرح شکایت کنند. اقدامات حقوقی و قصایی در این زمینه مانند دیوان لاهه و طرح دعوا در محاکم ملی کشور‌ها نیز ضروری است.

او گفت: چرا نباید قربانیان و شاکیان در کشور‌های ناقض، طرح دعوا کنند؟ از همین جا از بخش‌های ذیربط دولتی و اجرایی می‌خواهم بودجه خاصی را برای طرح دعوا اختصاص بدهند تا به هموطنان خود که قربانی ترور و تحریم هستند کمک کنیم بتوانند در محاکم آن کشور‌ها طرح دعوا کنند. تحریم‌ها جنایت علیه بشریت است. صاحب نظران تحریم را مانند یک ابزار جنگی می‌بینند، آثار تحریم‌ها بر همه کشور خواهد بود. مردم عادی از این تحریم‌ها متضرر می‌شوند. تحریم‌ها جنایت نسل کشی نیز هستند، چرا که بعضا یک گروه خاص از مردم را هدف قرار می‌دهند، مانند بیماران خاص.

غریب‌آبادی در پایان سخنان خود گفت: ما یک بخش بهداشت و سلامت قوی در ایران داریم و از تلاش‌های همه افراد سهیم در این حوزه قدردانی می‌کنم. تلاش زیادی شده تا آثار تحریم‌ها بر بخش سلامت و بهداشت کاهش یابد، اما این رافع مسوولیت واضعان و مجریان تحریم نیست.

کاظم غریب‌آبادی درباره تبادل زندانیان گفت: متأسفانه برخی از اتباع ما به اتهام واهی دور زدن تحریم‌ها به ویژه در آمریکا زندانی‌ و برخی تحت تعقیب هستند. اتهام واهی به برخی  اتباع ما وارد می کنند که شما تحریم‌ها را دور می‌زنید. وظیفه ما و دولت جمهوری اسلامی ایران این است که برای اتباعمان و آنهایی که بی گناه به زندان افتادند، تمام تلاشمان را انجام دهیم و از ظرفیت‌هایمان استفاده کنیم و  اتباعمان را آزاد کنیم. 

او افزود: هدف اصلی از تبادل زندانی بین ایران و آمریکا این است که برخی از اتباع خودمان را که در زندان هستند آزاد کنیم و الحمدالله این امر محقق می‌شود.


معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر
اخبار مرتبط
غریب‌آبادی نماینده هیئت عالی گزینش در وزارت خارجه شد
جمعه 1402/06/24 ساعت 10:38
غریب‌آبادی نماینده هیئت عالی گزینش در وزارت خارجه شد
کاظم غریب‌آبادی به عنوان نماینده هیئت عالی گزینش کشور در هیئت مرکزی گزینش وزارت امور خارجه معرفی شد.
غریب‌آبادی: باید در حوزه حقوق بشر اسلامی ادبیات سازی کنیم/ با تحمیل حقوق بشر غربی مخالفیم
یکشنبه 1402/05/15 ساعت 15:47
غریب‌آبادی: باید در حوزه حقوق بشر اسلامی ادبیات سازی کنیم/ با تحمیل حقوق بشر غربی مخالفیم
دبیر ستاد حقوق‌بشر در نشست حمایت و ارتقاء حقوق و کرامت ملت‌های مسلمان: موضوع مهم در حقوق بشر احترام به فرهنگ‌ها و مختصات کشور‌های مختلف است؛ ما مخالف تحمیل حقوق بشر غربی و سبک زندگی غربی هستیم.
ایجاد سازوکار هیأت حقیقت یاب با وجود مسئولیت‌پذیری جمهوری اسلامی ایران اقدامی سیاسی و البته بلاوجه است
چهارشنبه 1402/04/14 ساعت 13:32
غریب‌آبادی در اعضای اجلاس پنجاه و سوم شورای حقوق بشر:
ایجاد سازوکار هیأت حقیقت یاب با وجود مسئولیت‌پذیری جمهوری اسلامی ایران اقدامی سیاسی و البته بلاوجه است
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران ایجاد سازوکار هیأت حقیقت‌یاب برای ایران را اقدامی سیاسی و البته بلاوجه دانست و تصریح کرد که همان کشور‌هایی که خود موجد اغتشاشات در ایران بودند و البته متعاقباً به شرایط مشابهی گرفتار شدند، بانی ایجاد چنین سازوکاری شده‌اند.
نظرات
آگهی تبلیغاتی

آخرین اخبار

طالب ریکانی پیکان را به لیگ برتر برد!+ نتایج و جدول نهایی لیگ آزادگان
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 28 اردیبهشت 1404
زمان جلسه بعدی حراج شمش طلا مشخص شد
رئال مادرید-سویا؛ پوست اندازی کهکشانی‌ها از امشب آغاز میشود+ لینک پخش زنده و ترکیب
قهرمانان میزبان ویارئال خواهند بود + لینک پخش زنده
تمجید رسانه صهیونیستی از پایگاه‌های زیرزمینی ایران
سیل در دل زمین حاصلخیز + فیلم
هشدار باد شدید و گرد و غبار در تهران
شکاری شکار سرخ ها شد
رقابت برای کسب کفش طلای اروپا به اوج خود رسید ! + جدول گلزنان
عراقچی در واکنش به ویتکاف: غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (35)«ایرانشهر»
لیگ قهرمانان آسیا و قهرمانی تیمی از خلیج فارس
توافقی که به زباله رفت؛ آمریکا زیر قولش زد
قایدی کنسل؟
سرمربی تیم امید به‌زودی معرفی می‌شود؛ پایان انتظار نزدیک است
وزارت راه از نماینده مجلس شکایت می کند؟
چطور پیامک‌های تبلیغاتی را برای همیشه متوقف کنیم؟
عراقچی: پیام مکتوبی از آمریکا از طریق عمان دریافت نکردیم
طبیعت سمنان می‌درخشد؛ شکوفایی شقایق‌ها در دشت میامی + فیلم
پادکست | ویژه برنامه روز بزرگداشت خیام نیشابوری
احتیاط دیپلماتیک ایران در مواجهه با طرح‌های هسته‌ای نوظهور
پایان قدرت‌نمایی مسلحانه؛ پلیس ملارد اوباش را زمین‌گیر کرد + فیلم
خداحافظی با احترام؛ پایان آرام مأموریت دقیقی در خیبر
رد قاطع شایعات درباره دالان زنگزور؛ تاکید ایروان بر ثبات و همکاری
نورنما | دزدی کله پاچه با روش موبایل قاپی!
نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی افتتاح شد
مهدی کروبی پس از بستری کوتاه‌مدت از بیمارستان ترخیص شد
هشدار وزش باد شدید در تهران از دوشنبه تا پنجشنبه
صعود تاریخی پدیده ایرانی به جمع 64 بازیکن برتر جهان
هشدار آبی در راه است:سدها تشنه‌اند!
نخستین پرواز مستقیم سعودی در تهران؛ آغاز فصل تازه همکاری‌ها
هری کین، آقای گل دومین فصل پیاپی بوندسلیگا شد؛ 26 گل در 31 بازی
غزه محک غیرت عربی و اسلامی
امنیتِ فروشی؛ وقتی واشنگتن قبض می‌نویسد
لحظه بالا بردن جام قهرمانی لیگ یک فرانسه توسط کاپیتان مارکینیوش
اختلال در ورود به سایت سازمان تامین اجتماعی رفع شد/علت اختلال چه بود؟
پوستر جالب اتحاد کلبا برای هتریک مهدی قائدی + عکس
شهادت «زکریا السنوار» برادر یحیی السنوار در غزه
اژه‌ای خطاب به ترامپ: تو که حامی جنایات هستی، حرف از صلح می‌زنی؟
خبرنگارانی که با خونشان، فریاد «آزادی» نوشتند
تونل امیرکبیر امشب بسته می‌شود
چهارمین نشست مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار شد+ ویدیو
انتقال بزرگ در والیبال ایران؛ موسوی به شهداب پیوست!
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 28 اردیبهشت 1404+ جدول
آیا مبنای حقوق بازنشستگان تغییر می کند؟/ مدیرعامل تامین اجتماعی پاسخ داد!
اوباش گروگانگیر در تهران دستگیر شد
قیمت خودرو امروز 28 اردیبهشت 1404+ جدول
نورنما | پاکبانی نجیب، خسته از کار و روزگار!
پیام های تصویب پالرمو