نورنیوز - گروه بین الملل: بازداشت یک شهروند ایرانی به نام مهدی خانبابازاده، در مقابل مهدکودک فرزندش در حومه شهر پورتلند ایالت اورگان آمریکا، واکنشهای گستردهای را در پی داشته است. این اقدام مأموران سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا (ICE) که با شکستن شیشه خودرو و در حضور کودکان و والدین انجام شد، فضای امنیت روانی مرکز آموزشی را به شدت دچار اختلال کرد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مأموران ICE در ساعات آغازین روز و هنگام تحویل کودکان به مهدکودک مونتسوری در بیورتون، اقدام به بازداشت «خانبابازاده» کردند. در پی این حادثه، بسیاری از والدین به شدت شوکه شدند و آن را رفتاری خشونتآمیز و غیرانسانی توصیف کردند.
«ناتالی برنینگ»، یکی از والدین حاضر در محل، با اشاره به تأثیر روانی این رخداد بر کودکان گفت: «من احساس میکنم مهدکودک، جایی که از کودکان خردسال مراقبت میشود، باید مکانی امن باشد. این نه تنها برای خانواده آسیبزا است، بلکه برای همه کودکان دیگر نیز آسیبزا است.»
آسوشیتدپرس در ادامه جزئیاتی از دستگیری را ارائه داده و نوشت که مهدی خانبابازاده، ۳۸ ساله و متخصص کایروپراکتیک، در هنگام رساندن فرزندش به مدرسه، توسط مأموران ICE متوقف شد. به گفته همسر او، مأموران پس از آنکه وی درخواست کرد ابتدا فرزندش را به مهدکودک برساند، به او اجازه ندادند و پس از تماس وی با همسرش، برخورد مأموران شدت گرفت.
خبرگزاری افزود: «به گفته همسرش، خانبابازاده در پارکینگ در ماشین ماند و پرسید که آیا میتواند به خاطر بچهها و خانوادهها به جایی غیر از محوطه مدرسه نقل مکان کند. او از پارکینگ بیرون آمد و به خیابان رفت و شروع به باز کردن در ماشین برای پیاده شدن کرد که مأموران شیشه را شکستند و او را بازداشت کردند.»
«کلی برنز» از دیگر والدین حاضر در محل، در واکنش به این اقدام گفت: «بیش از هر چیز، ما میخواهیم بیان کنیم که این چقدر خشونتآمیز و غیرانسانی بوده است. همه احساس درماندگی میکردند. همه ترسیده بودند.»
سازمان مهاجرت و گمرک آمریکا در بیانیهای مدعی شد که بازداشت خانبابازاده به دلیل اقامت بیش از حد مجاز در ویزا صورت گرفته؛ ادعایی که همسر وی آن را رد کرده و گفته است که او همواره وضعیت قانونی خود را حفظ کرده است.
او در گفتوگو با آسوشیتدپرس اظهار داشت:
«او همیشه وضعیت قانونی خود را حفظ کرده است. پس از ورود خانبابازاده با ویزای دانشجویی معتبر و ازدواجمان، تمام مدارک لازم را برای تنظیم وضعیت او را ارائه کردیم و پس از مصاحبه کارت سبز خود ماهها پیش منتظر تصمیم نهایی بودند.»
به گفته همسر خانبابازاده، وی هماکنون در بازداشتگاه اداره مهاجرت و گمرک در تاکوما، ایالت واشنگتن نگهداری میشود.
از سوی دیگر، مؤسسه آموزشی «گایدپست گلوبال اجوکیشن» که نظارت بر مدرسه مونتسوری را بر عهده دارد، نیز این حادثه را محکوم کرده است. «ماریس مندس»، مدیرعامل این مؤسسه در بیانیهای گفت:
«ما درک میکنیم که این حادثه سوالات گستردهتری را در مورد چگونگی تداخل اقدامات اجرای قانون با محیطهای مدرسه ایجاد میکند. بر ما پوشیده نیست که این تجربه چقدر برای افراد درگیر - به ویژه برای کودکان خردسالی که ممکن است هنگام ورود به مدرسه با والدین خود شاهد آن بوده باشند ترسناک و گیجکننده بوده است.»
واکنشها به این دستگیری تنها به داخل آمریکا محدود نماند. هفته گذشته، «علیرضا هاشمیرجاء»، مدیرکل دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور وزارت امور خارجه، در واکنش به بازداشت گسترده و فزاینده اتباع ایرانی، این اقدام دولت آمریکا را محکوم کرد.
وی با استناد به کنوانسیون ۱۹۶۳ روابط کنسولی وین تأکید کرد:
«بهرغم پیگیریهای مکرر از سوی دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن، تاکنون توضیحی قانعکننده درباره دلایل بازداشت این شهروندان ارائه نشده است. ما ضمن محکوم کردن رفتارهای توهینآمیز و غیرانسانی با ایرانیان مقیم آمریکا، خواهان تسهیل دسترسی کنسولی جهت ارائۀ خدمات لازم به آنها هستیم.»