نورنیوز - گروه بین الملل: جنسن خوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، بار دیگر ادعاهای مطرحشده در خصوص استفاده نظامی چین از فناوریهای این شرکت را رد کرد و تأکید کرد: «چنین نگرانیهایی بیش از حد بزرگنمایی شدهاند.» وی در گفتوگو با شبکه خبری سیانان افزود: «چین پیشاپیش از ظرفیتهای محاسباتی فراوانی برخوردار است که هماکنون در حال بهرهبرداری هستند. آنها نیازی به تراشههای انویدیا یا فناوریهای آمریکایی برای توسعه نظامی ندارند.»
این سخنان در آستانه سفر رسمی خوانگ به چین مطرح شدهاند؛ سفری که بهگفته مقامات انویدیا شامل برگزاری نشست خبری در روز چهارشنبه در پکن و دیدار با بازیگران برجسته حوزه هوش مصنوعی این کشور خواهد بود.
خوانگ همچنین نسبت به سیاستهای محدودکننده صادرات تراشههای پیشرفته آمریکایی به چین هشدار داد و گفت: «اگر مانع از دسترسی توسعهدهندگان چینی به فناوریهای خودمان شویم، آنها بهناچار به سراغ ساخت نسخههای خود میروند.» به باور او، تحریمهای فناوری نهتنها از توسعه چین جلوگیری نمیکند، بلکه انگیزه ساخت فناوری بومی را در این کشور افزایش خواهد داد.
او در ادامه با اشاره به مدل دیپسیک آر۱ (DeepSeek R1) که توسط توسعهدهندگان چینی طراحی شده، افزود: «هیچ مدرکی مبنی بر خطرناک بودن این مدل صرفاً به دلیل آموزش آن در چین وجود ندارد و این فناوری بهخودیخود واقعا فوقالعاده است.»
خوانگ در این مصاحبه دیدگاه بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، درباره اثرات منفی تحریمها علیه چین را تأیید کرد و گفت: «ما با چین رقابت میکنیم، اما بهشدت به یکدیگر وابستهایم.» وی اضافه کرد: «آنها کاری نمیکنند که ما برای مردم خود نخواهیم یا برای خودمان آرزو نکنیم.»
اظهارات صریح و انتقادی مدیرعامل انویدیا در شرایطی مطرح میشود که قانونگذاران آمریکایی، بهویژه اعضای دو حزب جمهوریخواه و دموکرات، فشار فزایندهای بر شرکتهای فناوری در خصوص تعامل با چین وارد کردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، گروهی از سناتورهای آمریکایی در نامهای خطاب به خوانگ، نسبت به دیدار احتمالی وی با شرکتهایی که در فهرست تحریمهای صادراتی آمریکا قرار دارند یا با نهادهای نظامی و اطلاعاتی چین همکاری دارند، هشدار دادهاند. این سناتورها خواستار احتیاط کامل در جریان سفر خوانگ به چین شدهاند.
ایالات متحده در سالهای اخیر مجموعهای از محدودیتهای صادراتی را علیه چین به اجرا گذاشته است؛ از جمله ممنوعیت فروش تراشههای پیشرفته شرکت انویدیا. در تازهترین مورد، تراشه H-20 این شرکت نیز به فهرست اقلام ممنوعه افزوده شد و صادرات آن به چین مسدود شد.