نورنیوز-گروه اقتصادی: در حالی که برخی خودروسازان در هفتههای اخیر اقدام به افزایش قیمت محصولات خود کردهاند، اما این سیاست به دلیل همزمانی با کاهش توان خرید مردم و محدود شدن تقاضا، منجر به پویایی بازار نشده است. بهگفته فعالان بازار، در حال حاضر فاصله قیمت کارخانهای و قیمت آزاد بسیاری از خودروها در سطح مشخصی باقی مانده و کاهش معاملات این شکاف را نهتنها پر نکرده، بلکه در برخی مدلها تثبیت کرده است.
خودروهای داخلی
ریرا، اولین کراساوور ملی، بیشترین اختلاف قیمت میان کارخانه و بازار را دارد. قیمت کارخانه ریرا در فروردین سال جاری یک میلیارد و ۱۴۲ میلیون تومان اعلام شده، درحالی که این خودرو در بازار آزاد با نرخ یک میلیارد و 680 میلیون تومان معامله میشود. بررسی قیمت کارخانه و بازار ریرا، نشاندهنده شکاف قیمتی 537 میلیون تومانی است. این شکاف قیمتی، ناشی از اعلام نشدن قیمت جدید این محصول از سوی عرضه کننده است.
پس از ریرا نوبت به خانواده شاهین از گروه خودروسازی سایپا میرسد. در میان این خانواده، شاهین G بیشترین اختلاف را دارد و در بازار آزاد 294 میلیون تومان گرانتر از قیمت کارخانه و به قیمت یک میلیارد و 250 میلیون تومان به فروش میرسد.
در روز جاری سهند E اتوماتیک در پلفترمهای آنلاین فروش خودرو با نرخ 850 میلیون تومان آگهی شد. این در حالی است که بهای کارخانه این خودرو 617 میلیون تومان اعلام میشود. حاشیه سود سهند E در بازار آزاد حدود 232 میلیون تومان محاسبه میشود.

خودروهای خارجی
بنگاههای معاملاتی قیمت هایما 7X را دو میلیارد و 170 میلیون تومان اعلام کردند. اما این خودرو از درب کارخانه با بهای مصرفکننده یک میلیارد و 998 میلیون تومان به فروش میرسد. حاشیه سود 172 میلیون تومانی، هایما 7X را به یکی از گزینههای پرسود بازار خودروهای مونتاژی تبدیل میکند.
در روز جاری، برخی خودروهای مونتاژی کاهش قیمت چشمگیری را تجربه کردند. اکستریم TXL با کاهش 90 میلیون روی شاخص چهار میلیارد و 100 میلیون تومان ایستاد.
چانگان CS55 نیز نسبت به روز گذشته 65 میلیون تومان ارزانتر شد و با نرخ دو میلیارد و 675 میلیون تومان به بنگاههای معاملاتی رسید

.