نورنیوز - گروه سیاسی: در این مصاحبه پیام ایران روشن بود: ما ملتی هستیم با تاریخ، فرهنگ و عزتی که اجازه نمیدهیم دیگران آن را با روایت خود مصادره کنند. رئیسجمهوری با زبانی آرام اما مقتدر، بر اصول دیرین سیاست خارجی جمهوری اسلامی تأکید کرد؛ یعنی اصول مخالفت با جنگافروزی، دفاع از حقوق ملتها، پرهیز از سلاحهای کشتار جمعی و آمادگی برای گفتوگو بر اساس احترام متقابل.
دراین میان اما نمیتوان از برخی واکنشهای انتقادی داخلی عبور کرد. انتقاد حق طبیعی جامعه است و دولت، همواره خود را پاسخگو میداند. اما انتظار میرود نقدها، بر پایه دقت، انصاف و منافع ملی استوار باشند. تقلیل این گفتوگوی مهم به تعابیری جزئی یا تفسیرهای شتابزده، هم از اعتبار آن و هم از ظرفیتهایی که در این سطح از دیپلماسی عمومی میتوان بهرهبرداری کرد میکاهد.
امروز کشور ما بیش از هر زمان، نیازمند همصدایی و همافزایی است. دولت منکر تنوع نگاهها نیست. اما معتقد است در مواجهه با چالشهای جهانی، یکپارچگی ملی از ضروریات قطعی است. هیچکس از نقد گله ندارد؛ گله آنجا است که برخی هنوز تفاوت بین گفتوگو و وادادگی، یا تفاوت صراحت و سستی را درنیافتهاند.
اگر امروز رئیسجمهوری ایران مستقیماً با افکار عمومی غرب صحبت میکند، نشانه قدرت و بلوغ جمهوری اسلامی است، نه ضعف آن. بیواسطه سخن گفتن با جهان، از نشانههای حاکمیت ملی است؛ نه خلاف آن.
دولت بر این باور است که گفتوگو، گامی در راستای کاهش سوءتفاهمها، خنثیسازی پروژه ایرانهراسی و دفاع از تصویر واقعی ملت ایران است. در این مسیر همه جریانهای سیاسی و فکری میتوانند و باید همراه باشند. چرا که شأن ایران، شأن یک تمدن ریشهدار و مردمی بزرگ است.
امروز نگاههای ما باید متناسب با تحولات جهانی و نیازهای ملی بازسازی شود. دیپلماسی رسانهای جزو ابزارهای نرم قدرت است و ایران باید در این میدان نیز حضور فعال، مؤثر و هوشمندانه داشته باشد. دولت جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر رأی ملت و بر پایه منافع و امنیت ملی، مسیر روشنی را در پیش گرفته است. این مسیر، نیازمند همراهی همگانی است؛ از نخبگان تا رسانهها، از احزاب تا دانشگاهها. بیایید باور کنیم که ما همه، با هر سلیقه و دیدگاهی، در یک کشتی نشستهایم. امروز دفاع از ایران، فراتر از جناحها و مرزبندیها، یک مسئولیت ملی است.