نورنیوز - گروه اجتماعی: مؤسسه بینالمللی QS که مقر آن در انگلستان قرار دارد، هر ساله رتبهبندی دانشگاههای جهان را منتشر میکند. در جدیدترین گزارش سال ۲۰۲۶، نام ۱۱ دانشگاه ایرانی در میان برترینهای جهانی دیده میشود. این ارزیابی مستقل از سال ۲۰۱۰ به بررسی دانشگاهها میپردازد و معیارهای مختلفی برای سنجش کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاهها در نظر میگیرد.
در رتبهبندی QS ۲۰۲۶، دادههای مرتبط با انتشارات علمی دانشگاهها از پایگاه معتبر اسکوپوس در بازه زمانی پنج ساله و استنادات مقالات در شش سال گذشته تحلیل شده است. شاخصهای اصلی این رتبهبندی شامل پژوهش با وزن ۵۰ درصد، اشتغالپذیری فارغالتحصیلان با ۲۰ درصد، مشارکت جهانی ۱۵ درصد، تجربه یادگیری ۱۰ درصد و پایداری ۵ درصد است.
علاوه بر این، معیارهایی مانند شهرت علمی دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو، تعداد استنادات به مقالات اعضای هیئت علمی، درصد اعضای هیئت علمی و دانشجویان بینالمللی، شبکههای پژوهشی جهانی، نرخ اشتغال فارغالتحصیلان و شاخصهای پایداری نیز در این رتبهبندی دخیل هستند.
در میان دانشگاههای ایرانی، دانشگاه تهران با کسب رتبه ۳۲۲ جهانی در صدر قرار دارد. پس از آن دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۳۷۵، صنعتی امیرکبیر با رتبه ۴۵۶، علم و صنعت ایران با رتبه ۴۹۶ و دانشگاه صنعتی اصفهان با رتبه ۵۷۱ در رتبههای بعدی جای گرفتهاند.

همچنین دانشگاههای تبریز، شیراز، شهید بهشتی، فردوسی مشهد، اصفهان و دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این لیست حضور دارند و در رتبههای بعدی دانشگاههای برتر ایرانی قرار گرفتهاند.