نورنیوز - گروه بین الملل : سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، در سخنرانی خود در نشست سران بریکس، به فرسایش ساختارهای مالی بینالمللی در نتیجه تحریمهای یکجانبه و استفاده ابزاری از دلار آمریکا اشاره کرد و گفت: «بدهی دولتی آمریکا به ۳۷ تریلیون دلار رسیده و همچنان در حال افزایش است.»
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، لاوروف در شانزدهمین اجلاس رهبران گروه بریکس که در ریودوژانیروی برزیل برگزار شد، تصریح کرد که وضعیت بدهی دولتی ایالات متحده دیگر از کنترل خارج شده و اعتماد به دلار آمریکا به شدت تضعیف شده است.
او افزود: «همهگیری کووید-19 کاستیهای متعددی را در سیستم تجارت و مالی جهانی آشکار کرده و تجزیه آن را تسریع بخشیده است. فرسایش ساختارهای مالی بینالمللی در نتیجه تحریمهای یکجانبه غیرقانونی و استفاده از دلار به عنوان سلاح مجازاتی، تشدید شده است. اعتماد به ارز ملی آمریکا، که زمانی به عنوان وسیلهای بسیار قابل اعتماد برای پرداختها شناخته میشد، اکنون تضعیف شده است.»
لاوروف همچنین به رشد سریع بار بدهیهای دولتی به عنوان یکی دیگر از چالشهای مهم مالی جهان اشاره کرد و گفت: «امروزه کشورهای در حال توسعه پول بیشتری را صرف پرداخت بدهیها میکنند تا توسعه خود. حتی در کشورهای توسعهیافته، از جمله ایالات متحده، وضعیت بدهی از کنترل خارج شده است.»
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه یادآور شد: «ایالات متحده در حال ثبت رکوردی از بدهی دولتی است که به ۳۷ تریلیون دلار رسیده و همچنان در حال افزایش است.»
استفاده ناپذیرفتنی از ساختارهای مالی جهانی برای نواستعمار
سرگئی لاوروف در همین اجلاس بریکس بر این نکته تأکید کرد که استفاده از ساختارهای مالی جهانی مانند صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی برای حفظ اقدامات نواستعماری، امری غیرقابل قبول است.
وی خواستار اصلاح نهادهای سیستم "Bretton Woods" شد که به باور او باید بازتابدهنده توازن واقعی قدرت اقتصادی جهانی باشند. این دیپلمات روس اظهار داشت: «ادامه استفاده از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی برای حفظ اقدامات نواستعماری کشورهای غربی قابل قبول نیست.»
لاوروف همچنین خاطرنشان کرد که کشورهای عضو بریکس در حال کار روی پروژههایی برای ایجاد زیرساختهای تسویه و سپردهگذاری مستقل و ابتکار پرداختهای فرامرزی هستند.
وی گفت: «در راستای تدوین توافقات نشست سران بریکس در کازان روسیه در سال ۲۰۲۴، پروژههایی برای تحقق ابتکار پرداختهای فرامرزی، زیرساختهای تسویه و سپردهگذاری مستقل، ایجاد ظرفیتهای بیمه اتکایی و افزایش کارایی مناطق ویژه اقتصادی در حال تدوین است.»